راهنمای سفر اصفهان
در این مقاله برنامه سفر به شهرهای ایران، این بار سعی بر این داریم که تجربیاتمان در آژانس هواپیمائی احمدزاده را با شما به اشتراک بگذاریم در همین راستا راهنمای سفر اصفهان، گلچینی از بهترین جاذبه های اصفهان را در قالب یک سفر جذاب برای شما در کنار هم قرار داده ایم. امیدواریم که برنامه سفر پیشنهادی ما به شهر اصفهان به شما کمک کند تا بتوانید به راحتی از میان جاذبهها و دیدنیهای فراوان و متنوع این شهر، بهترینها را انتخاب کنید و طی یک برنامه ریزی دقیق و منطقی ، برای هر یک زمان کافی بازدید را در اختیار داشته باشید. در این برنامه همچنین مسیرهای دسترسی هم مد نظر قرار گرفته شدهاند و شما در هر روز نزدیکترین جاذبهها به هم را خواهید شناخت.
لطفا به این نکته توجه کنید که ما در برنامه های سفر سه روزه ، روز رسیدن به مقصد و روز بازگشت را لحاظ نمی کنیم پس این مورد را در برنامه ریزی های خود در نظر بگیرید که شاید با روزهای رفت و برگشت طول برنامه شما به 4 یا 5 روز برسد. از طرفی،بدیهی است که برنامه سفر ما یک پیشنهاد منعطف میباشد و می توانید برخی از جاهای پیشنهادی را حذف و یا جایگزین کنید بیاد داشته باشید که ما در ارائه برنامه های سفرهمواره سعی کرده ایم بر اساس موقعیت جاذبه ها و بر مبنای استفاده بهینه از وقت و انرژی ،برنامه ای اثر بخش و منطقی را به شما پیشنهاد کنیم تا بتوانید از لحظه لحظه حضورتان در سفر نهایت استفاده را ببرید .
لطفا، این نکته را فراموش نکنید که اگر تصمیم گرفتید از جاهای بازدید ننمایید، حتما به ساعت بازدیدتان از آن جاذبه و جاذبه های جایگزین توجه داشته باشید تا خدایی ناخواسته با درهای بسته روبرو نشوید. همچنین باید بیمه مسافرتی نیز داشته باشید.
بیشتر بخوانید: هتل های 5 ستاره اصفهان
آژانس احمد زاده همواره کوشش نموده تا در تمام مطالب خود از به روزترین و جامع ترین اطلاعات ممکن برای مخاطب های خود بهره ببرد اما از آنجایی که گاها در کشور ما در برخی مقاطع مختلف به صورت ناگهانی ساعت بازدید از جاذبه ها بنا به دلایل مختلف تغییر پیدا می کند، بهتر است شما پیش از راهی شدن به سمت هر جاذبه با تماس با سایت مریوطه از باز بودن و شرایط بازدید از آن جاذبه اطمینان حاصل کنید تا با خاطری آسوده تر برنامه سفر خود را دنبال کنید .
راهنمای سفر به اصفهان
روز اول
گشت و گذار در اصفهان را با میدان نقش جهان و جاذبه های اطراف آن شروع می کنیم؛ میدان نقش جهان که در میان مردم اصفهان معروف با نام تاریخی میدان شاه و پس از انقلاب با نام رسمی میدان امام، نامیده می شود ، میدان مرکزی شهر اصفهان است که در قلب مجموعه تاریخی نقش جهان قرار دارد.از آنجا که در اطراف این میدان دویست حجره دو طبقه واقع شدهاست که عموماً جایگاه عرضهٔ صنایع دستی اصفهان میباشند پیشنهاد ما به شما این است که در این روز فکر خرید و بازار را از ذهن خود دور کنید و وقت خود را صرف بازدید از جاذبه های پیرامون میدان نقش جهان نمایید مطمئن باشید که ما زمان کافی برای بازدید از بازار اصفهان در برنامه خواهیم داشت و شما می توانید در روز آخر به سراغ بازار اصفهان و خرید سوغاتی بروید.
در پیرامون میدان نقش جهان ، مشهورترین و عظیمترین بناهای تاریخی اصفهان مانند مسجد جامع عباسی یا مسجد شاه (در ضلع جنوبی)، مسجد شیخ لطفالله (در ضلع شرقی)، عمارت عالیقاپو (در ضلع غربی) و سردر قیصریه (در ضلع شمالی) ساخته شدهاند. اطراف میدان را چهار بازار بزرگ احاطه نموده، همچنین وجود قدیمیترین دروازه بازی چوگان جهان در میانه میدان از جاذبههای معماری میدان نقش جهان است.
بیشتر بخوانید: بهترین هتل های 4 ستاره اصفهان
مسجد جامع عباسی یا مسجد شاه که با نامهای دیگری همچون مسجد سلطانی و پس از انقلاب با نام مسجد امام نیز شهرت دارد، مهمترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در طی حکومت شاهان صفوی ساخته شد و از بناهای بسیار مهم معماری اسلامی در ایران به شمار میرود. این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشیکاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است. که بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت جهانی نیز رسیده است.
مسجد شیخ لطفالله جاذبه پیشنهادی بعدی ما است که اتفاقا این بنا هم یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان، در ضلع شرقی میدان نقش جهان، اصفهان است. این مسجد نیز در دوران صفوی ساخته شده است. این مسجد شاهکاری از معماری اسلامی و خصوصا کاشیکاری در قرن یازدهم هجری است. این مکان مذهبی برای تجلیل از شیخ لطفالله میسی بنا گردیده و دلیل نامگذاری آن نیز دقیقا همین موضوع می باشد این بنا با توجه به خصوصیات منحصر بفردش سالانه گردشگران زیادی را جذب خود میکند.
بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی اصفهان
کاخ عالیقاپو که در حقیقت نام اصلی آن( آلا قاپی) بوده است ساختمانی است که در واقع در ورودی دولتخانه صفوی بوده و در ابتدا شکلی ساده داشته، به مرور زمان و در طول سلطنت شاه عباس طبقاتی به آن افزوده شدند این بنا در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطفالله واقع شده است. ۶ طبقه دارد که با راه پلههای مارپیچ میتوان به آنها رسید. آنچه باعث گردیدهاست عالی قاپو در زمره آثار باشکوه و بسیار نفیس عصر صفوی قرار گیرد، مینیاتورهایی است که کار هنرمند معروف عصر صفوی رضا عباسی است و همچنین گچبریهای آخرین طبقه کاخ عالی قاپو که تالار آن «اتاق موسیقی» یا «اتاق صوت» نیز نامیده میشود.
شاه عباس از ایوان عالی قاپو چوگان ها و نمایش ها را در میدان نقش جهان تماشا میکرده همچنین در عالی قاپو به امور مملکت می پرداخته و قانون های لازم را صادر میکرده از دیگر کاربردهای این کاخ میتوان به پذیرایی از مهمانان ویژه شاه اشاره کرد.
سردر قیصریه در گذشته نهچندان دور دارای سه طبقه و اکنون دارای دو طبقه است. طبقه سوم آن که تخریب شده، نقارهخانه را تشکیل میدادهاست که در آن با صدای موسیقی، اوقات روز را اعلام میکردهاند. این سر در به بازار بزرگ اصفهان باز میشود و در گذشته راه اصلی بازار اصفهان بودهاست .
بعد از بازدید از میدان نقش جهان و جاذبه های پیرامون آن نوبت به بازدید از کاخ چهل ستون اصفهان می رسد که از بناهای تاریخی و بنام اصفهان است. کاخ چهل ستون بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و در زمان شاه عباس اول احداث گردیده و در وسط آن عمارتی ساخته شده است که شامل کاخ چهل ستون ، تالار آینه، تالار ۲۰ ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی وایوانهای طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار می باشد که تمام این بناها با تزیینات نقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و حتی سقفها آراسته شدهاست و به همین دلیل این کاخ را زیباترین کاخ دوران صفویان می دانند . این جاذبه زیبا در میدان امام حسین٬ خیابان استانداری واقع شده و شما می توانید همه روزه بجز در تعطیلات رسمی از ساعت 9 الی 17 از آن بازدیدنمایید .
و اما آخرین برنامه بازدید پیشنهادی ما به شما در روز اول بازدید از پل خواجو است . این پل را که با نام های دیگری همچون ، پل شاه، پل بابا رکنالدین و پل حسنبیگ نامیده میشود،
از دیگر بناهای باقی مانده دوره صفوی است، که در سال ۱۰۶۰ هجری قمری بنا شدهاست. در میانه پل خواجو، ساختمانی مخصوص، که به بیگلربیگی شهرت دارد بنا شده که محلی جهت اقامت موقتی شاه صفوی و خانواده او بوده و هماکنون نیز وجود دارد و طاقهای آن دارای تزئینات نقاشی بسیار زیبایی است و در واقع پل خواجو به خاطر معماری و تزئینات کاشیکاری آن از دیگر پلهای زاینده رود مشهورتر است.