ایرانگردیتبریزخوردنی هاراهنمای سفرمجله گردشگری

۱۰ غذای سنتی تبریز

آیا تا بحال به تبریز سفر کرده اید و یا از غذاهای سنتی تبریز چشیده اید؟ تبریز شهری باستانی با قدمت ۴۵۰۰ ساله در شمال غربی کشور است و با تاریخی غنی، بسیاری از آثار تاریخی را در خود جای داده است. تنها مکان های دیدنی و جاذبه ها نیستند که نشان دهنده تمدن این شهرند بلکه غذا های سنتی تبریز هم نقش مهمی در به نمایش گذاشتن فرهنگ و تمدن این شهر دارند. در این مقاله قصد داریم شما را با ۱۰ تا از غذاهای سنتی تبریز آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

 

۱- کوفته تبریزی

بدون شک کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی تبریزی ها محسوب می شود. احتمالا شما نیز با شنیدن شهر تبریز، غذای محبوب کوفته تبریزی در ذهنتان تداعی می شود. طرز پختن این غذا در گذشته با امروز کمی تفاوت دارد؛ به این صورت که گوشت را می کوبیدند تا کاملا له شود اما امروزه با وجود گوشت چرخ کرده کار بسیار راحت شده است.

گوشت چرخ کرده، پیاز، سبزی های معطر و خوشبو، برنج و لپّه کوبیده مواد اولیه این غذای سنتی تبریز هستند. در دل این کوفته های خوشمزه آلو، گردو، پیاز داغ، زرشک و معمولا تخم مرغ درسته قرار می دهند. در انتها با آب و زعفران و رب گوجه فرنگی یک سس خوشمزه درست می‌ کنید و کوفته ها را درون آن قرار می دهید تا کاملا جا بیفتد. اگر قصد سفر به تبریز دارید حتما پیشنهاد می کنیم به رستوران های محلی بروید و این غذای بینظیر و خوشمزه را امتحان کنید.

غذاهای سنتی تبریز

نوشته های مشابه

۲- آبگوشت دیزی سنگی (پیتی)

آبگوشت یکی از غذا های دیرینه و پرطرفدار ایرانیان محسوب می شود که در تمام نقاط ایران با توجه به ذائقه های مختلف طبخ می شود ولی طعم خاص و دلپذیر آبگوشت تبریزی چیزی نیست که بتوان از آن به راحتی گذشت. مواد لازم برای تهیه این غذای سنتی تبریز شامل گوشت گوسفند، رب گوجه فرنگی، گوجه، سیب زمینی و لپّه (که در تبریز بجای آن نخود استفاده می کنند) است. پیشنهاد می کنیم حتما این غذا را امتحان کنید. اگر قصد سفر به تبریز را دارید ولی مکان اقامتی خاصی را مدنظر ندارید، نگران نباشید. سایت گردشگری احمدزاده در تمام ساعات روز در کنار شماست و می توانید بصورت آنلاین به تهیه بلیط قطار، هواپیما یا رزرو هتل بپردازید، کافیست با چند کلیک ساده وارد سایت شوید.

غذاهای سنتی تبریز

۳- دلمه برگ مو

از دیگر غذا های سنتی تبریزی ها و بسیار پر طرفدار، دلمه برگ مو است که معمولا در تابستان تهیه می شود. این غذا همانند غذاهای قبلی در سراسر ایران درست می شود ولی طعم و مزه غذاهای سنتی تبریز منحصربفرد است. اگر قصد تهیه دلمه برگ مو را دارید باید موادی مانند برگ مو، برنج، روغن حیوانی، گوشت، پیاز سرخ کرده و سبزی دلمه را فراهم کنید. ابتدا تمام مواد را با هم تفت دهید و سپس برگ‌ مو را یک دقیقه در آب و نمک بجوشانید. در آخر نیز هر برگ مو را با یک قاشق سس برنج پر کنید و برگ را لقمه ای بپیچانید. این غذای سنتی تبریز در زبان ترکی نیز با نام “پیراخ دولماسی” شناخته می شود و حتی ثبت میراث جهانی یونسکو شده است.

غذاهای سنتی تبریز

۴- خورش هویج

یکی دیگر از غذای های سنتی تبریز، خورش هویج است که همانطور که از اسمش پیداست مواد اصلی آن هویج است. برای تهیه کردن این خورش می توانید از گوشت و یا مرغ استفاده کنید و آن ها را با پیاز و رب گوجه و ادویه جات تفت دهید. می توانید برای خوش طعم کردن آن از زعفران نیز استفاده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

غذاهای سنتی تبریز

۵- کوکو لوبیا سبز

کوکو در سراسر ایران غذایی محبوب و پرطرفدار است. برای تهیه این غذا سنتی تبریز لوبیا سبز تازه، گوشت، هویج و سیب زمینی را نگینی خورد می کنید و می پزید. بعد از سرد شدن به این مواد تخم مرغ، گردو خرد شده، زرشک، پیاز داغ، بکینگ پودر، نمک، زردچوبه و زعفران اضافه و سرخ می کنید.

غذاهای سنتی تبریز

۶- آش آبغوره

شما هن با شنیدن آبغوره دهان تان آب می افتد؟ آش آبغوره یکی دیگر از غذاهای سنتی تبریز است که مزه ترش و لذیذی دارد. مواد لازم برای تهیه این آش دلچسب لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی، برنج، بلغور، تره و جعفری و از همه مهمتر گوجه فرنگی است. اگر به تبریز سفر کردید پیشنهاد می کنیم حتما این آش را امتحان کنید.

غذاهای سنتی تبریز

۷- آش میوه

آش میوه بسیار مقوی و خوشمزه است و شما می توانید به راحتی آن را تهیه کنید. این غذای سنتی تبریز را اگر یک بار مزه کنید، عاشق آن‌ می شوید. میوه های استفاده شده در این آش شامل آلو بخارا، آلبالو، زغال اخته و زردآلو است. دیگر مواد لازم آن گوشت قلقلی سرخ شده، نخود و لوبیا، سبزی آش، هویج و گوجه فرنگی است. اگر مزه ترش را دوست دارید می توانید به آن سرکه اضافه کنید.

غذاهای سنتی تبریز

۸- سوتی پلو (شیر پلو)

آیا تابحال اسم این غذای سنتی تبریز به گوش تان خورده است؟ سوتی پلو یکی از غذا های پرطرفدار تبریزی ها است. برای تهیه آن برنج، شیر، زعفران، کره و نمک را همانند برنج بپزید و بر اساس ذائقه خود همراه ماهی سرخ شده، آلو، کشمش و‌ مغزیجات سرو کنید. بجای ماهی می توانید همراه گوشت یا مرغ نیز میل بفرمایید.

غذاهای سنتی تبریز

۹- آش ماست

آیا تابحال اسم آش ماست را شنیده اید؟ آش ماست از دیگر غذاهای سنتی تبریز است که طریقه درست کردن آن متفاوت است. با استفاده از گوشت چرخ کرده، پیاز و آرد ذرت کوفته قلقلی کوچک درست کنید سپس عدس، لوبیا، برنج، سیب زمینی و هویج را در آب گوشت بپزید. در آخر سبزی آش را اضافه می کنید و بگذارید مواد با هم کاملا جا بیفتند. موقع سرو هم به آن ماست را اضافه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

غذاهای سنتی تبریز

۱۰- بادمجان شکم پر یا قارنی یاریخ

مطمئنا در تمام ایران بادمجان شکم پر را درست می کنند اما طعم و عطری که غذاهای سنتی تبریز به ویژه بادمجان شکم پر دارد یک چیز دیگریست. برای تهیه سس این غذا سیر، پیاز داغ، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و جعفری را با هم‌ تفت دهید و کنار بگذارید. بادمجان ها را از وسط نصف کنید و در روغن کاملا سرخ کنید، سپس درون بادمجان ها را با مقداری سس پر کنید و در حرارت ملایم روی گاز یا درون فر به مدت نیم ساعت بگذارید تا مزه آن ها به خورد هم رود و طعم بینظیری بگیرد.

غذاهای سنتی تبریز

سفری دلپذیر و ایمن با سایت ایرانگردی و جهانگردی احمدزاده

سفر کردن در کنار خانواده و دوستان حس خوشایندی ست که اکثر انسان ها دوست دارند آن ‌را تجربه کنند. بازدید از اماکن تاریخی و تفریحی و رفتن به رستوران ها و چشیدن غذا های هر منطقه از ایران خاطره ای خوش را به ارمغان می آورد. با سایت ایرانگردی و جهانگردی احمدزاده همواره در هر لحظه کنار شما عزیزان هستیم و می توانید بصورت آنلاین و بدون اتلاف وقت خود به رزرو هتل، رزرو بلیط هواپیما و قطار، تهیه بیمه مسافرتی و… بپردازید.

شاهین فر

افسانه شاهین فر کارشناش تولید محتوا - متخصص در زمینه ی تولید محتوای گردشگری موضوعات و مقالات مرتبط با موضوع سفر را برای شما به اشتراک میزارم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا